Praktijk voor Kind en Gezin Weert

Ervarings verhalen...

Via via kwam ik met mijn zoon bij Martine in de praktijk terecht. Voor mijn gevoel met nogal een complexe problematiek. Een problematiek waar ik in ieder geval van wist dat ik er geen vat (meer) op had of zou hebben. Martine was achteraf de beste keuze die ik had kunnen maken. Hoewel de eerste keer voor mijn zoon lastig was, ontdooide hij al snel. Mijn stuiterbal zit niet graag stil, maar daarvoor had Martine een oplossing. Ze gingen wandelen / skelteren en voerden gelijktijdig een gesprek. Mijn zoon voelde zich zichtbaar op zijn gemak en zag op een gegeven moment zelfs uit naar de afspraak met Martine. “Ik mag daar tekenen en spelletjes doen mama.” Hij groeide in zichzelf zijn, ik krijg er nog tranen van in mijn ogen als ik het opschrijf. Het mooiste was toch wel dat hij op een gegeven moment zei: “mama, ik hoef niet meer naar Martine, ik kan nu echt alles tegen jou zeggen.” Confronterend, maar alleen in confrontaties groeien we, dus ook ik als moeder……

 

Loop je ergens tegenaan in de opvoeding of bij je kind persoonlijk? Doe je kind en jezelf een plezier, en ervaar de warme helpende hand van Martine.

 

Zomer 2019, Mama Ellen

Wij hebben Martine ingeschakeld voor onze dochter.

Zij heeft de afgelopen jaren een aantal gebeurtenissen voor haar kiezen gekregen waaronder onze scheiding en het overlijden van haar opa.

Dit vertaalde zich in driftbuien en haar ei niet helemaal kwijt kunnen met haar emoties en gevoelens. 

Het is bijzonder mooi om te zien hoe Martine spelenderwijs het voor elkaar krijgt dat mijn dochter heel veel vertelde en hoe ze handvaten meekreeg om met haar emoties om te gaan.

De driftbuien zijn weg, ze weet nu hoe ze hier mee om kan gaan.

Ik kan Martine aan iedereen aanbevelen. Sterker nog, ik denk dat dit voor heel veel kinderen niet verkeerd zou zijn. Ook al hebben ze “niets meegemaakt”.

 

Juni ’20 papa Danny

 Na jaren goed geleefd te hebben samen, en twee gezonde kinderen te hebben gekregen, merkten we dat we steeds meer uit elkaar groeiden.

We waren veranderd, in de jaren, en merkten dat we niet goed meer luisterden naar elkaar.

De communicatie, ook over onze kinderen, was ronduit slecht.

We merkten dat we er iemand bij moesten gaan halen, aangezien we anders verder uit elkaar zouden drijven.

We vonden ons plekje in deze fijne praktijk, een rustig goed luisterend persoon, die veel ervaring heeft.

Martine gaf ons een weer het juiste duwtje in de rug, wat we zo nodig hadden!

Dit hadden we nooit alleen gekund.

Met ons, maar zeker ook met ons gezin, zijn we weer gelukkig en zien we de toekomst weer rooskleurig tegemoet…

 

Febr ’21 Patrick

Martine is een warme hartelijke therapeut en zij luisterde goed naar ons verhaal. Onze dochter van 10, ging graag naar haar toe. Ze kon oplossen waar ze voor kwam, maar er veranderde meer dan ik had verwacht. Ze was veel meer open en ontspannen. Ook op school viel dit op.

Daarnaast zijn wij als ouders alerter gemaakt op hoe we de problemen in stand hielden. Confronterend, maar ook fijn om er iets aan te kunnen doen. Uiteindelijk zijn we maar een korte periode bij Martine geweest en het is niet meer nodig geweest, maar het is fijn om te weten dat we altijd terug kunnen komen als het weer even lastig is.”

 

Dec ‘ 19 Mama Silvia

Onze jongste dochter van 12 jaar, ging naar het Kwadrant in Weert. De overgang was erg groot, en moest erg wennen aan een andere omgeving.

Ook de kinderen kende ze niet, zo ook de social media o.a. op het voortgezet onderwijs was nieuw voor haar, hoe hiermee om te gaan in een keer. Ons meisje werd steeds onzekerder door alles. Doordat Martine in de sessies en de opvoedondersteuning, die ze ons als ouders gaf, is ze gegroeid en krachtiger geworden.

Ze werd weerbaarder en staat veel steviger in haar schoenen.

 

Dec’19 Ouders J&M